Portret

KAREL KNISPEL

fotograaf met eigen kijk


Portretfotografie


Voor portretfotografie kunt u bij mij in de studio terecht. Tevens verzorg ik  portretfotografie op locatie met een mobiele studio set.


Essentie


Het contact wat ontstaat dient als basis om die bijzondere foto te maken. Ik zoek naar de essentie en kies trefwoorden die de kern weerspiegelen. Die trefwoorden zet ik om naar beeld. Ik ben sensitief voor emoties en sfeer. De emotie die iemand uitstraalt probeer ik vast te leggen en soms zelfs te versterken in een portret.


Contact


Praten is voor mij de eerste stap bij elke opdracht die ik uitvoer. Ik ga in gesprek, ik tast af wat voor iemand er tegenover me staat en kan hier direct op inspelen. Ik ben heel breed geïnteresseerd en heb daardoor kennis van zeer uiteenlopende onderwerpen. Hierdoor kan ik zowel met een multimiljonair als met een zwerver, een bouwvakker of een kunstenaar een onderhoudend gesprek voeren, waarin we op dezelfde golflengte zitten. Dit stelt mij in staat om een portret te maken waarin de persoon in kwestie goed tot zijn recht komt.


Bij het maken van een foto zal ik nooit directe aanwijzingen geven. Ik zal bijvoorbeeld nooit zeggen: “Lach eens” of “Kijk eens serieus”. In plaats daarvan maak ik de persoon aan het lachen, of ik begeleid diegene naar een serieus onderwerp, zonder dat hij/zij het in de gaten heeft, waardoor de juiste emotie vanzelf zichtbaar wordt.Copyright © All Rights Reserved