Contact

KAREL KNISPEL

fotograaf met eigen kijk


De fotograaf


Ik ben Karel Knispel, in 1995 afgestudeerd als fotograaf aan de Kunst Academie St. Joost te Breda. Sindsdien ben ik werkzaam als professioneel fotograaf.


Vanaf 1997 ben ik in het bezit van een eigen fotostudio. Deze studio gebruik ik regelmatig voor portretfotografie voor bedrijven en instellingen. Tevens verzorg ik  portretfotografie op locatie met een mobiele studio set.


Eigen kijk 


Eigenlijk ben ik al fotograaf sinds 1966. Dat wil zeggen, toen ben ik geboren en begonnen met kijken naar de wereld om mij heen. Dat ben ik blijven doen, met nieuwsgierigheid en bewondering voor details. Vaak zie ik dingen die anderen niet zien, die van zichzelf een schoonheid hebben waar anderen soms aan voorbij lopen zonder om te kijken. Door deze momenten vast te leggen kan ik anderen een kans bieden dit kleine geluk (maar ook het verdriet) te delen.


Opdrachtgevers


Inmiddels ben ik meer dan 20 jaar professioneel met mijn vak bezig. Mijn voornaamste klanten zitten in de dienstensector, de vastgoed, de groene sector en de sociale sector. Ook voor de (semi-)overheid en het bedrijfsleven verzorg ik regelmatig de fotografie.


Zwart-wit fotografie


Op de Kunst Academie St. Joost in Breda ben ik klassiek geschoold in zwart-wit fotografie. Ik behoor tot de laatste generatie die het vak op deze manier geleerd heeft. Zwart-wit heeft voor portretfoto’s altijd mijn voorkeur gehad, aangezien het karakter van de persoon op de foto door het ontbreken van kleur sterker naar voren komt. Kleuren leiden af van de werkelijke essentie, het is alsof het onderwerp van een kleurplaat vervaagd door het inkleuren. De zwart-wit fotografie laat de realiteit zien, zij verhult niets.


Digitale fotografie


Tot 2003 heb ik alleen maar analoog zwart-wit gefotografeerd, daarna ben ik begonnen met digitale fotografie in kleur. Toch vragen opdrachtgevers uit het bedrijfsleven af en toe om zwart-wit portretfoto’s die zij voor hun externe communicatie gebruiken.


De meeste opdrachtgevers vragen echter om kleurenfoto’s. De kleurenfotografie vraagt om een andere belichting en nabewerking. Voor het modemerk Spijkers en Spijkers is het van belang dat de kleuren van hun ontwerpen levensecht op de foto afgebeeld worden. Ook voor het MMKA (Museum voor de Moderne Kunst Arnhem) en andere kunstenaars, waarvoor ik reproducties maak, is het van het allerhoogste belang dat de kleuren correct geregistreerd worden. In samenspraak met de vormgevers werk ik naar een goed eindresultaat.Contactgegevens


Karel Knispel

1e Wijkstraat 6

6828 EA Arnhem

026 - 442 11 90


info@karelknispel.com


KVK nr.: 09117274

Copyright © All Rights Reserved